Start-up domeinnamen en webhosting
DE NO-NONSENSE WEBHOSTING PROVIDER WAAR ALLES NOG BETAALBAAR IS!

Domeinnaam

Bedrijven en particulieren besteden vandaag de dag veel tijd en aandacht aan hun website. Naast het ontwerp wordt er veel aandacht besteed aan de vormgeving van de website, de inhoud van de website en ook de promotie van de website. Vaak wordt er te simpel (na)gedacht over de domeinnaam.

De domeinnaam bepaalt toch wel in eerste instantie of uw website snel gevonden wordt. Een goed voorbeeld hiervan is nieuws.nl. Behalve dat dit zelfstandig naamwoord is in de Nederlandse taal, geeft het ook meteen de inhoud weer van de site, namelijk nieuws. Een ander voorbeeld is de domeinnaam en website van bol.com. Natuurlijk wordt er flink geadverteerd op televisie, maar nog altijd is dit een goede domeinnaam. Waarom? Mede doordat beide domeinnamen kort en gemakkelijk te onthouden zijn. Als de website van "bol.com" bijvoorbeeld "reciprokeinterdependentie.com" had geheten, dan had de website bij lange na niet het succes gehad wat het vandaag de dag heeft. Het lijkt allemaal erg logisch, maar toch komt het erg vaak voor dat particulieren of bedrijven een verkeerde domeinnaam kiezen.

Deze pagina van Start-up zal u proberen hierover meer informatie te verschaffen en ook staan op deze pagina de extensies vermeld die te registreren zijn bij Start-up en de daarbij behorende prijzen.

Domeinnaamcheck

Met de domeinnaamcheck van Start-up kunt u snel en eenvoudig controleren of door u gewenste domeinnaam of domeinnamen nog beschikbaar zijn voor registratie. Gezien de wet op de privacy laat de domeinnaamcheck van Start-up niet zien wie de huidige eigenaar is wanneer een domeinnaam reeds geregistreerd is door iemand anders. De resultaten worden weergegeven in het volgende blok.

Domeinnaam:   
 

Welke extensie u ook kiest, standaard worden de .nl, .eu en de .com extensie meegenomen in de door u uitgevoerde domeinnaamcheck.

Waarop te letten?

 • Een goede extensie en / of meerdere kiezen
 • Een zo kort mogelijke domeinnaam
 • Kies geen ingewikkelde domeinnaam
 • Domeinnaam die de inhoud beschrijft
 • Gebruik trefwoorden in uw domeinnaam

De hoofdregel die ik zou willen geven voor het kiezen van een extensie voor je domeinnaam is: richt je site zich exclusief op de Nederlandse internetter? Kies dan voor een .nl-domein. Richt je site zich op een internationaal publiek? Kies dan voor een .com-domeinnaam of voor .eu-domeinnaam.

Een korte domeinnaam biedt een aantal voordelen ten opzichte van een langere domeinnaam; gemakkelijker te onthouden, ziet er vaak professioneler eruit en minder kans op typefouten door uw klanten of bezoekers. Over het algemeen zijn de meeste 3 á 4 letterige domeinnamen allemaal reeds vergeven.

Cijfers in een domeinnaam werkt meestal verwarrend voor uw bezoekers. Een voorbeeld hiervan is 4you4me.com. Gebruik van koppelteken (oftewel het minteken) is toegestaan bij domeinnamen, maar hier geldt ook het advies; probeer het altijd zo éénvoudig en duidelijk mogelijk te houden.

Ga voor eerste instantie een domeinnaam die de inhoud van uw website aangeeft, dus als u schildersbedrijf heeft, dan kiest u bijvoorbeeld voor schildersbedrijf-pasveer.nl of pasveer-schilders.nl. Ook kunt u gewoon meerdere domeinnamen registreren.

Het gebruik van trefwoorden kan u betere resultaten opleveren in zoekmachines. Zo zal bakkervanos.nl minder goed scoren, dan bakker-broodjes-vanos.nl. Dit komt omdat de zoekmachines 3 individuele woorden ziet, in plaats van één woord. Uiteraard gaat dit niet altijd op, maar het geef u wel een goede indicatie.

Voor welke naam of extensie u ook kiest voor uw domeinnaam, het zal altijd een persoonlijke keus blijven. In geval van twijfel kunt u beter twee of meerdere namen vastleggen, dan dat later blijkt dat de domeinnaam door iemand anders in bezit is.

Een registratie van een domeinnaam kost immers altijd minder dan het overnemen of overkopen van een domeinnaam van iemand anders of van een ander bedrijf!

Overzicht extensies

De webhostingpakketten van Start-up zijn compleet met een domeinnaam van één van de onderstaande extensies.

 • .NL
 • .BE
 • .EU
 • .COM
 • .NET
 • .ORG
 • .BIZ
 • .INFO

Mocht u een andere extensie, dan één van de hierboven vermelde extensies, dan ziet u hieronder een lijst van de overige extensies. De meerprijs staat hierachter vermeld ten opzichte van de normale prijs.

.AERO
€ 62,- per jaar
.AF
€ 68,- per jaar
.AM
€ 58,- per jaar
.AN
€ 119,- per 2 jaar
.ASIA
€ 29,- per jaar
.AT
€ 39,- per jaar
.BA
€ 149,- per jaar
.BG
€ 119,- per jaar
.BY
€ 195,- per 3 jaar
.BZ
€ 31,- per jaar
.CC
€ 34,- per jaar
.DE
€ 1,- per jaar
.DO
€ 254,- per 2 jaar
.ES
€ 10,- per jaar
.FM
€ 59,- per jaar
.FR
€ 1,- per jaar
.HK
€ 88,- per jaar
.IN
€ 30,- per jaar
.INT
€ 163,- per jaar
.IS
€ 50,- per jaar
.IT
€ 7,- per jaar
.JE
€ 53,- per jaar
.JOBS
€ 90,- per jaar
.LI
€ 29,- per jaar
.LU
€ 11,- per jaar
.ME
€ 2,- per jaar
.MOBI
€ 9,- per jaar
.MX
€ 41,- per jaar
.NAME
€ 10,- per jaar
.NU
€ 2,- per jaar
.RU
€ 23,- per jaar
.SR
€ 51,- per jaar
.SU
€ 22,- per jaar
.TEL
€ 2,- per jaar
.TK
€ 7,- per jaar
.TM
€ 992,- per 10 jaar
.TRAVEL
€ 74,- per jaar
.TO
€ 99,- per jaar
.TV
€ 20,- per jaar
.TW
€ 29,- per jaar
.CO.UK
€ 11,- per 2 jaar
.WS
€ 12,- per jaar

Het gaat hier om meerprijzen ten opzichte van de normale prijzen. Andere of overige extensies zijn mogelijk op aanvraag. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met één van onze medewerkers.

Start-up Domeinnaam
€ 8,-
per jaar

Bestel direct
 • Snelle registratie of verhuizing van uw domeinnaam
 • Forward of redirect
 • Onbeperkt traffic
 • 99,98% uptime
 • Online ondersteuning
Start-up webhosting
Start-up Hosting Simpel
€ 2,-
per maand

Bestel direct
 • Snelle registratie of verhuizing van uw domeinnaam
 • 300 MB webruimte
 • 10 GB traffic
 • 99,98% uptime
 • Diverse gratis extra's
 • Online ondersteuning
 • Registratie

  Over het algemeen worden er geen speciale eisen gesteld bij een registratie van een domeinnaam.

  Het kan echter voorkomen dat bij sommige extensies, zoals .DE een adres gevraagd wordt in het betreffende land. Dus in het geval van .DE dient men een adres (post- of woonadres) te hebben in Duitsland. Sommige extensies kunnen alleen door bedrijven worden geregistreerd.

  Voor de rest moet een domeinnaam minimaal uit 2 (of zelfs 3) letters of cijfers bestaan en kan vaak maximaal 63 karakters lang zijn. Daarnaast mogen er geen speciale tekens worden gebruikt, met uitzondering van het koppelteken oftwel minteken.

 • Verhuizing

  Voor het verhuizen van een aantal extensies is een code verplicht. Deze code heeft verschillende namen, afhankelijk van de extensie.

  Enkele voorbeelden hiervan zijn: authorisatiecode, verhuistoken, token, EPP code en dergelijke. Voor het verhuizen van .NL,.BE, .EU, .COM, .NET, .ORG, .BIZ en .INFO is altijd een verhuiscode nodig. Zonder deze verhuiscode kan en wordt een domeinnaam niet verhuisd.

  De verhuiscode dient u altijd bij uw huidige, oftewel oude hostingprovider op te vragen. Normaliter is uw huidige hostingprovider verplicht u de verhuiscode te geven van uw domeinnaam.

  Het is wel aan te bevelen om de huidige hostingprovider in kennis te stellen dat u uw domeinnaam gaat verhuizen.